Khaki Fhelaiii

Ghua seorang khaki fhelaiii yg hardcore, fhelaiii brsama2 ghua dlm beloggg ni.. kepada yg takut fhelaiii jgn bc.. haha ^.^

Wednesday, December 22, 2010

TargEtt!!

aaarrrgghhhhh..
hehe, jgn trkjut plk ye..
ok xtually aku nih tgh mengidam giler kt keta rc neh
design lawa, laju xyh ckp la.. membuat hatiku gundah gelisah bile teringatnya

aku ade 2 jnis model yg aku brkenan stakat skg neh..
1st ni Kyosho TF5..
video


yg ni diorg dh upgrade.. leh dikatekn semua part la dh jd aluminium n carbon fibre..
kaya btol org yg modified ni..

haaa, fresh from farm neh..
tu 1st keta yg aku minat.. n ade lg i model ni aku minat gk..
soohaii!! Team Associated TC5-R
TC5-R ni lg mhal dr TF5 kt atas tuh.. yg br maybe RM1.2k without remote, motor n electronics..
(keta pro-kit mmg cmni)

tp ghua xkisah la mne2 keta pn, kaloo dpt ghua msti mauu install bnde neh..
yg ni modified brushless motor.. kalo psang ni mmg org ckp keta cm pelesit la nnti..
laju gila..

Monday, December 20, 2010

TranSformerS 3 : Dark Of The Moon

I juz watch the Transformers 3 : Dark Of The Moon trailer..
it looks really interesting but I dun know how the real movie will be like
I thnk it will b interesting juz like the both previous Transformers..

n then there will b some new characters in the movie, which is quite cool..
here is the trailer 4 the movie..
video
ok, so what do u think about dis new tf3?

here are some pic of the new characters and heroin in the movie
Rosie Huntington-Whiteley
this is the new heroin, dat will replace Megan Fox
 Dreadbox

Sentinel Prime-optimus prime's father

Wheeljack

Add caption


this three heavily armed Chevrolet Impala are the Wreckers..
dat's all 4 now..:-)

Wednesday, December 15, 2010

A WisH

I lie on the ground,
and stare into space,
the stars start to move,
into the shape of your face.

I see you there now,
looking down at me,
with that cute little smile,
that I like to see.

You say "close your eyes",
"tell me what you see",
I see only two people,
just you and me.

We're walking the shoreline,
with our feet getting wet,
the horizon turns pink,
as the sun starts to set.

We make love through the night,
on that white sandy shore,
then I hold you while thinking,
I could want nothing more.

Oh I wish I could be,
in that one special place,
as I lie on the ground,
and I stare into space.


Saturday, December 11, 2010

XtiVity2 cutiiiiii!!!

Salam sejahtera, salam 1malaysia
bertemu kita dalam potpet bersama mr jayyyy
cehh, ayat skema xboleh blahh la weyy
haha, tu sja ja nk bg intro..

Sesungguhnya aku dduk umah ni bz.. besa la cuti2 ni sedara-mara knduri
xpn kuar jejalan dgn family.. kn3.. sapa stuju angkat tgn..:-D
semenjak cuti ni juga la, aku nk mengkhatamkn game2 yg ada dlm lptop nih

Skg ni XtiviTy aku banyak tertumpu kpd memancing plk..:-)))
sudah beberapa mlm aku g memancing, n Alhamdulillah dpt bnyk gk ikan besau2
kesian aku dengar mesin bapak aku ni brbunyi 'krekkkkk' tyme tarik ikan tuh
batang joran pulak melentur smpai brbentuk 'U'
tp apakan daya, ikan besar xkn aku nk lepas kottt...... hehe
sambil2 memancing, jmpe member2 lama
tp xsempat nk sembang sgt sbb ikan keja mkan, tgh lapar kot
bila reda ikan makan umpan baru la leh sembang2
mlm ni dh masuk mlm ke-3 aku g memancing
dh smpai umah, perut terasa kosong
menyanyi2 kecil beliau pada mulanya, lama2 makin kuat menandakan ianya perlu diisi
aku pn dgn pantasnya mengambil sepeket Mi Sedapppp mi goreng asli dgn kriuk2
hahaha, tu yg dia tulis.. aku pn xtau apekebende kriuk2 tuh
setelah selesai sepeket mi goreng tuh bersemadi dlm perut, tiba2 aku tr'burpppppp'
tanda kepuasan.. ahaha
 gamba2 ikan aku ade amek gne kamera fon, tp bluetooth laptop aku nih dh menjadi bengong
so xleh la nk transfer masuk laptop..:-(

Aritu aku dgn family ade brkunjung ke Cameron Highland..
tp kali ni suhu kt sne dh xsesejuk sblm ni.. aku pn xtau nape
bakal fmly aku a.k.a awek aku kne tnggal kt perlis..:-P papai dear
rugi jgk sbb xtdo kt Brinchang, tdi kt Ipoh je
jmpe AHMAD ARIFF kt sne.. beliau otw g kuale katenye
aku juz tdo kt hotel Paragon City(nama je hebat, pdahal hotel budget je pn)
ni ade ckit gmbar fmly aku kt Cameron..:-)














gamba2 ni aku amek gne kamera digital.. yg usha2 blog aku ni, kumen2 la ye.. he2, aku bdk baru blajar lg..
adios, t aku story mory lg ye kwn2.. ngntokkk dh ni..
salam

Tuesday, December 7, 2010

annoyed!!

1st thing yg aku nk kta tntg cuti ni juz FUCKKKK!!!!
memerap dlm umah neh
nk kuar jp2 pn ssh, asyik suh wat kja
dh la xbrgaji
aku nk kja xbg, comon la
ingat aku ni bdk drjah 1 ke weyy
dh aku wat kja bnyk komplen plk
bangla construction pn leh naik hangin kalo cmneh
bnyk yg aku xpuas hati neh, xsabaq nk balik penang dh
semak perut dduk umah ni, menyakitkn hati

pg2 kejut suruh jd driver g pasar
dh aku bwk kne komplen plk bwk lajuuu!!!
pdhal aku tgk meter keta tuh br 60km/h.. WTF!!
kalo rasa nk bwk 2-30km/h tu p bwk ats jln sndiri la ye
bwk atas jalan batas pn kne hon org kalo cmtu

ingat aku ni mic buruk ke
hari2 dgr radio buruk brleter
sooo fuck with all dis
had become fed up
no mood in everything
hope time passed quickly

n I can go 2 penang quickly, away from this house

Thursday, December 2, 2010

kisah 2 bEradik..

salammm..............
ha2, setelah sekian lama hari ni baru aku ade idea nk menulis kembali
mood nk tulis kong, bnyk kje lain yg prlu aku settlekn

haa, kt cni aku ade 1 story-mory yg bg aku sgt menggelikan hati
cte die mcm nie
mcm nie la cte die
mcm nie cte die xtually.. hahaha

1/12/2010, aku trdetik hati untuk g check elaun
wlaupn hati rase cm xmasuk je, sbb elaun kte kn slalunye masuk lewat kn
tp oleh sbb kebosanan yg menggila kt umah, maka aku g check gk

setibanya aku kt ATM tuh, ade pak cik neh dh awl g dr aku tgh tnggu turn
then, while pakcik tu tgh gune mesin ATM, tibalah sorg pompuan brsama 2 anak lakinya(kecik2 g)
then bdk2 tu g usha pakcik tu tgh ambik duit..
ni antara dialog bdk2 tu yg dpt aku dgr.. haha

bdk 1 : ibu2, org ni nk kuar duet la
bdk 2 : a'ah la ibu, kte nk tgk die ade bnyk duit x
si ibu : eh, jgn la tgk org pnye duit.. nnti polis tangkap

pak cik tu kuar duit RM1000 kot kalo xsilap aku

bdk 1 : eh2 ibu, baaanyaknyee duet dieeee
bdk 2 : ye la ibu, org kaye die ni eh ibu
bdk 1 : kte dapat duit raye aritu pn bpe keping je duit RM50

si ibu & aku yg berada dkt2 ctu dh keras perut gelak kt bdk2 tu
then, lps kuar duit, pak cik tu masukkan lg kad bank n kuarkn lg duit

bdk 1 : eh2, die kuarkn duit lg?? kaye btol die ni
bdk 2 : ibu2, die ni jutawan la.. banyakkk duet die..
si ibu cuba cover gelak n ckp : alaa wat ape kuar duit bnyk2

then lps pak cik tu blah aku pn masuk la nk check elaun

xsempat aku nk masukkan kad bank lg dh dgr bdk2 tu ckp

bdk 1 : ibu2, org td kaye laa.... skg kte tgk org ni kaye jgk ke x
lps check elaun n happy sbb elaun dh masuk, aku kuarkn RM20
ckup utk isi mnyk mtor
bdk 1 : alaaaa, org ni kuar duit 2 keping je
bdk 2 : ibu2, org ni xkaye laa.. duit raye kte lg bnyk

desis hati kecilku : mahukah kau disangkut di mata kail dan kujadikan umpan ikan jaws......

p/s : semua dialog yg bdk2 tu ckp dilakukan dgn muka penuh selamba..

Thursday, November 18, 2010

HoliDays....

salam....
sory 4 didn't update my bloggy 4 quite a long time..
seriously i didn't hav much time 2 update
so sory 2 all readers

so glad lps abis exam ari tuh, yg soalan mainly cm gampang
mau xsshnye, himpun 3sem pnye silibes masuk dlm skali exam
silap haribulan botak kepala aku ni

dh ade kt umah ni, ala maklumla terikat plk dh dgn akta umah aku..T_T
lg ketat dr maktab undang2 ni
1.kuar sehari sjam
2.tdo bgn awal
3.rambut xleh panjang
4.mcm2 lg ada, aku pn xingat dh

tp ni la yg watkn aku agak serabut otak dduk umah
aku kuar g bli gula pn dh 2-3 jam.. he2
aku ni cmne nk bgn tdo awal sme cm org lain
tyme aku nk tdo pn dh dkt2 subuh
ayam brbunyi tu menandakan telah masuk waktu untuk aku tdo.. kui3
rambut yg aku bela setelah sekian lma ni, akan ditebaskan
uwaa, syg kot.. dh la br 1st tyme nk merasa rambut pnjang ckit cmni..

pastu dduk umah ni ssh nk kuar dting la..
tmbah2 dgn keadaan skg ni tgh Raya Aidiladha
masing2 bz dgn kje masing2..
msg pn jrg2 balas, apatah lg nk brjumpa dan brdating..
jauh kail dr umpannya.. hahah
aku menulis sekadar melepaskn rasa 10tion yg melanda akibat salah faham
dimana aku telah dipersalahkn akhirnya walaupn hakikatnya aku telah buntu
ape yg aku wat ade je yg xkne..
so come on!! tell me what 2 do, so dat i won't be the dummy following ur butt..
coz u keep blaming on what i'm doing..
juz try 2 shut ur mouth n try 2 be at my place k..
dun juz follow what ur mouth want 2 say, bcoz it might hurt or break sumone's heart..

Saturday, November 6, 2010

BanJir Di KampunG

Salam 2 all readers
sory bcoz i didnt update
he2, lazyness+buzyness prevent me from doing so
plus exam is juz around the corner(ready 2 take the corner) ha2
sja ja pulun nk gna bhase omputih ckit..:-P

lps abis je paper LDV selasa aritu aku balik kampung jp
dgr cte dilanda banjir, lg truk if compared dgn banjir tyme 2005
dgn elaun pn xmasuk2 lg, ingat cancel plan dh nk balik
nasib ade yg sudi support dlu.. heheh, ckup bulan I bayar ye..:-D

smpai kt Stesyen Bas Seberang Perai je dh kecoh bas xde.. adeh
then kebetulan ade pakcik ni offer bas die nk g prlis
lantak la pakcik oii, janji smpai sudeh..
die ckp bas mmg xley lalu dh kalo ikut Changloon sbb air dh naik about 1mter..
tudia aih, cm swimming pool dh la krenye jln2 kt ctu

                       3 November
hari ni aku kuar merempitt dgn mak aku p tgk air banjir
haha, bunyik cm bez je tp area kgr dh xley masuk sbb walaupn air dh about 1mter, tp still naik g
lori pn xley survive lalu kt ctu.. hu3
aku pn ronda2 ikut kg aku je la sbb ctu pn agak dlm
ni ckit gmbar2 yg brjaya aku tangkap sblm die lari.. ho3
org2 kampung menyambut banjir

tgh pn mandi pn smpt g brposing ye budak2.. ha2

cian umah pakcik ni..

cm pulau2 ja..


abis sawah padi ayah aku.. hu2

he2, banjir la tyme bsuh mtor eh ayah..

lembu2 turut brgembira sbb xjd korban.. kui3



nasib la umah aku xbanjir eh.. hu3
kalo banjir abis la, jnuh nk cuci balik
tp ape yg brlaku ni ade hikmahnye
sesungguhnya Allah s.w.t. menurunkan bala untuk menguji iman para hambanya
salam....

Friday, October 15, 2010

Happy Birthdayyy.....!!~~!!

salammm
i'm back!! hehehe
skg aku dh secara rasminye ckup 19 taon
tua dh neh, nasib kedut2 xnaik kt muka
ho3, kesitu plk eden eh..
bday aku br 2 hari berlalu, which is on 14 OctOber
bDay ayah aku pn dlm bulan ni gk, tp awl ckit dr aku, 5 October

Hepy birthday ayahh!!,,:-)

aku terharu sbb kali ni ade yg dtg nyanyi kt aku
siap bg kek lg.. he2
thanx 2 Azri yg bg kek n nyanyi kt aku
izzat azahar a.k.a Dmusicyakuza pn nyanyi gk kt aku
hahaha
tyme diorg nyanyi tu room8 aku si abul neh masih bingung
die trlupa bday aku
lwk btol tgk muka die

then ade la mamat sorg ni lari2 mai bilik aku, iaitu zaki..:-P
dok sengih2, blasah br tau.. hahah
rpe2nye die dtg menyampaikan Utusan Seri Paduka Baginda Syazreen
muahaha
cik adik aku ni sje wat surprise kirim hadiah
wahh, dompet br..
cm tau2 je die eh dompet aku ni dh nazak..
dompet simple je sbb aku xske yg serabut2
tp cantik, he2..
thanx a lot k my dear.. really like it..:-) muahh.. heheh

p/s : t aku upload gmba ye u all.. ho3

then Khamis mlm kuar celebrate la dgn cik adik aku ni
ho2, mkan kek secret recipe tpi pantai
tp 2 slice je, tu pn jnuh gaduh nk abiskn
hahah
mne xnye, dh die knyg kje suap aku
yg die xmkan pn kek tu
maka brbalas2 suap la.. nasib xcomot
then kmi ronda2 ja pusing2 penang ni
cewahh, bnyi cm jauh je kn, pdhal round dkt2 je sbb dh agak lewat kn

smpai kt blok je Bella nk blnje mkan dh birthday aku
he2, murah rezeki eh tyme birthday ni
dpt Nasi Goreng Daging merah..
thanx ye Bella..:-)

thanx 2 all yg wish bday aku kt fb k..
he2, syg korg semua..:-)
tp syg kt cik adik aku lg bnyk la..:-P heheh

tu je yg aku nk ckp dlm Buletin kali ni..
bertemu lg kte dalam waktu yg sme, hari yg sme
hahaha.. chow, salam..

Wednesday, October 13, 2010

DragSterz

he2...
salam again 2 all readers
kali ni aku nk cte plk pasal group yg br dibentuk je ni
nma ganas kn?

tp jgn la salah faham sbb group ni bknnye group yg dicipta utk ahli2nye g merempit
tp juz konvoi2
naik motor ramai2
hilangkan 10tion..:-)

recent activity group ni ialah ke Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong, kedah
kami brtolak dr maktab pn dh nk dkt pkul 11
perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 1/2 jam
agak lama sbb sakit pinggang naik motor ni..hu2
tp dh smpai sne mmg masyukk la
sjuk2 badan wktu otw nk p tu abis hilang lepas berendam dlm air panas
skg tempat dh cantekk
berbeza gle dgn tmpt tu tme aku p kcik2 dlu
tp kne bayar RM4
xkisah la kn sbb dh dtg jauh2 xkn la sbb RM4 tu xmau masuk kot
ahli2 DragSterz yg follow mlm tu ialah:
1. jay(aku)
2.ijat
3.zaki
4.ikmal
5.pian(org pnggl piang sbb die org tganu.. ha3)
6.puden(pn mamat tganu gk.. so jd la pudeng)
7.fattah
8.amir(ank puan zawiyah.. ha2)
9.penan
dkt kolam tu semua org relax2 je
santai brsama kwn2 n aweks masing2
setibanya kami di tempat kejadian.. ha2
maka berlaku lah kejadian tolak menolak kwn2 ke dlm air panas tuh
sume pakat gelabah je naik balik sbb panas sgt mula2
ijat dgn penan je yg turun dgn muka penuh slumber
ironman btol 2 org tuh

lps kmi semua turun berendam(mcm badak berendam pn ade)
tnggal zaki ni xbrani2 nk turun lg
he2, secara automayiknya timbullah plan bertanduk untuk menarik beliau ke dalam kolam
mula2 kami pancing die letak kaki n turun slow2
dh die turun tu mmg lauk la
ikan dh mkan umpan
terus die kne tolak
heheheh
cian sbb merah trus muka die masuk dlm air panas tu
ble die try naik kami tolak balik
mmg trbaik la
last2 die yg xmau naik.. jnuh nk ajak balik sbb syok berendam.. hampeh pnye bdk..
lps kami start adegan tolak menolak tu org lain kt kolam tu pn cbe2 meniru
baling kwn la, curah air kt awek la.. he2

tyme p tu rase lme gle sbb xtau tmpat g
masing2 maintain 100kmh je
tp tyme nk balik tu semua dh hostelsick(mengantuk)
he2, ikmal yg dduk blkg tyme nk p tu pn tbe2 dh memecut ke depan
nyway that's all yg aku nk cte..
chow, salam...

Tuesday, October 12, 2010

my hoBby..:-)

salam 2 all readers..:-)
hari ni aku nk brkerepek tentang hobi aku ni
hhee..
surely xramai yang tau tntg bnde ni
so aku nk share sdikit info la k..

sng cte HobBy aku ni dipanggil RC car(radio control car)
bnde ni nampak boring, mmg pn kalo anda sume xprnh try
akuh juga prnh berfikir seperti anda
kje tgk abg aku main
until 1 day die bg aku try
whoaa!!!!
seriously bnde ni adddictttt
lps aku start main xleh nk stop
hhee
wlaupn aku xde exact pic keta 1st yg aku main tp pic ni ckup la untuk memberi gambaran kpd anda model kereta RC yg aku 1st sentuh
hhee, keta ni dr model Kyosho v-one-s tp aku guna enjin thunder tiger evo
awal2 mmg la aku kne tinggal
lps seminggu direct aku main, keta2 turbo yg lg power berganda2 dr keta ni mula risau sbb keta slow ni dh leh follow rapat keta diorang
hahah
haa, ni la model keta yg sifu aku guna..(abg aku)
mugen seiki Mtx 3
tp enjin yg abg aku gune lain la dr gambar ni
enjin world champion, RB Concept RODY modified
mmg melayang la keta ni n xmampu la aku nk pintas
hahah
 yg kt bwh ni plk model2 keta yg aku dapat kejar walaupn semua guna enjin turbo,Novarossi S5
kyosho v-one-rr
yg ni model latest ckit dr model keta yg aku gne


team associated nTC3
keta ni femes la dikalangan keta yg menggunakan shaft drive
berpeluh2 aku tgk pakcik tu xnk bg aku pintas die
hahah

tp hobby ni mmg aku xmampu la kalo nk bli sndiri
sume bnde kne gne duit yg bnyk

remote die sje dh mencecah 1k lebih
ni remote model Airtronics M11X, model latest la
enjin die pn sme jgk..
wlaupn kcik tp harga 1k lebih gk.. tmbah2 kalo yg world champion modified
ni enjin model Novarossi 353, Murnan Edition
(Murnan tu nme world champion yg modified enjin ni) he3
jp g korg ingat nme apekebende plk la kn
yg ni model Serpent 733, body sahaja tidak termasuk remote & enjin RM1.6k
so stakat tu aje yg aku ley share.. thanx 4 reading..
he2 nk p sukantara plk neyh.. chow.. salam..

Thursday, October 7, 2010

DugAanku....

Ya Allah maha esa, maha kuasa, maha adil
sesungguhnya ku berserah padamu
aku hanyalah insan yg lemah, hina
hanya mampu sujud mengharapkan pertolonganmu

xtahu lg apa yg patut kulakukan
ditelan mati emak, diluah mati bapa
kemarahan bertubi2, kebencian berapi yg kuterima
setelah kucuba untuk menolong
apakah dosaku ini
adakah itu sahaja balasan yg layak kuterima ya Allah..
seandainya itu dugaanmu maka aku rela terima
tabahkanlah hatiku ini dalam menempuhi dugaanmu
apa yg kuharapkn hanyalah keredaanmu
belas simpatimu
aminn....

salam

Wednesday, September 29, 2010

i'm dying.. killing from the inSide....*&^^%%$@#

salam to all readers
very sory coz this is a bad entry
a problem came suddenly this night
dunno how to express my feelings
but it surely hurt me
now i feel like dying from inside
like a venom is running through my blood vein
like a knife is thorning me flesh from the inside
what can I do
juz a little human
unmatured, unable to do anything
juz hoping this feeling faded as soon as possible
that's all I want 2 say
to my cik adik
always luv u..
salam

Monday, September 20, 2010

Salam Aidilfitri buat semua!!..:-)

salam 2 all followers
meh akuh cte sal hari raya aku ni ckit ya..:-)
lma sgt dh xupdate blog neh
t abis bersawang labah2 pnye angkara

raya taon ni akuh rase agak bermakna sbb akuh yg kne cat umah tyme posa ari tuh
hahah
org pn naik pelik tgk aku tgh2 panas pn dok pulun cat gk
dh jd cm Indon kt construction site plk
lantak la, asalkn kje akuh siap n mak akuh xmembebel sbb akuh ajin kuar meronda
ha2(mak akuh ni lecturer kt umah)

raya 1st akuh ni mmg akuh ingat la sbb 1st tyme akuh menjejakkan kaki ke umah cik adik akuh ni
tp xbrani nk ajak tngkap gmbar la
t xpasal2 mak die kejar akuh dgn parang
hahah
dh la mak kami sma ja prngai
segan gle kot
membe2 yg akuh bwk ni plk sume kje mengutuk aku xabis2
haish, tnggu la turn hampa plk nnti noh
 lps p umah cik adik akuh ni, br la akuh p beraya umah sedara2
ha2, maka beraya la akuh sorg2 kt umah diorg
1st tu umah mak cik, then mak long n mak lang..
meriah gk raya taon ni sbb kbnyakan sepupu2 aku beraya kt cni

raya ke-2 plk lg menarik
hahah
akuh paksa gk cik adik akuh ni mai umah
konon nk memperkenalkn kt fmly akuh la kn
tp akuh xckp pn..
hu2, xbrani laaaaa.. mak aku garang
pasal kami ni kakak akuh tau la
ble smpai je cik adik aku tuh
kak ja cte kt mak akuh dgn kak ros(kakak ipar aku) pasal akuh dgn cik adik akuh ni
adeh, aku tgk mak aku xckp ape pn
dok usha2 je la cik adik akuh ni dgn kak ros
akuh plk yg sgan sbb die bknnye tau pn yg 2 org ni tgh tgk die
hahah
tp lega la dh mak akuh tau pasal kami ni
org ckp kalo senyap tanda setuju kn
ha2, krenye mak akuh merestui la tu
pastu cik adik akuh ni siap kidnap akuh g p beraya dgn die
pesan abang akuh"bangcik, bwk elok2 anak dara org tuh" hahah

dh smpai cni akuh tringat sumthing la
n hampir kuar airmata akuh ni
waktu beraya umah makcik akuh tu, akuh trlpe nk g beraya dgn nenek akuh
die dh la sakit teruk.. adehh..
risau akuh kot2 xsmpat nk mntk maaf ke kalo akuh balik plk
nenek akuh ni xtually dh xley brjalan
so die trbaring je la atas katil
slalunye akuh dok p tolg mak akuh mandikn die, xde tirai
kali ni ade tirai plk, so akuh xingat nk g beraya dgn die tyme nk balik tu
hu2
moga nenek dipanjangkn umur
selamat hari raya nek
ampunkn la cucumu ni ye
sesungguhnya cucumu ni benar2 xsengaja

Sunday, August 29, 2010

kePanasan hati yg agak membara!!

akuh br tgk video yg soutul rafiq post brkaitan dgn couple sblm brkahwin
1st akuh tgk, nk trgelak pn ade
akuh faham yg video tuh dia tujukan utk general teeagers ni
tu la yg membuatkn akuh nk trgelak
ble dh prcye nnti serahkn diri, kemaluan dkt pkwe
yg tuh akui ramai yg wat
tp walaupn iman akuh ni xkuat
akidah akuh ni xsempurna
aku xwat la pelik2 kt anak dara org
juz kuar dting, jln2 sekadar melepaskn RINDU
xterlintas utk kami(akuh dgn cik adik akuh) nk wat bnde2 cmtuh n mntak simpang

tp aku nk highlight ckit la k
kte ni sbg manusia jgn la brlagak sgt
walaupn kte ni beribadat siang mlm tp iman kte xsmpai tahap Rasul kte, Nabi Muhammad s.a.w
bnde yg kte stuju kte akui dgn rendah diri
jgn la sesekali berlagak cm kte ni perfect sgt
xsemua org couple ni wat bnde xsenonoh
serahkn semua kt pasangan
tp akuh tgk ade la sorg perempuan ni bley tahan angkuhnye
hahah
xpe2, its ur turn 2 say like dat
i'm waiting the right time 2 come
the day that u fall in love
kalo xtukar status kt fb pn
aku dgr dr bdk kls kao pn ckup la
yg kao ni ade pkwe
sbb kao ni brlagak sgt
xsalah kalo nk menegur
bknnye aku ni buta hati sgt smpai xley nk ditegur
cara kao tuh xkne la beb
so wait n c la
kalo ko ley than smpai abis
then well done
akuh ni jnis lain
ingat aku couple sekadar memuaskn nafsu serakah jahanam ke??
please la
aku couple sbb aku ikhlas syg
bkn sbb luaran yg hanyalah utk di dunia
so tuh je la yg akuh nk kte
as a human, we need 2 be humble
lebih2 lg kalo brckp hal agama
ilmu kte ni xckup tnggi lg
kao pn bknnye pgg title 'hajjah' lg
so salam
selamat berpuasa
n salam aidilfitri yg bakal menjelma xlma lg

duGaan dlm BrcNta

akuh juz nk share je exexperience akuh yg xseberapa ni
kpd yg ade mkwe or bini
msti pnh gaduh kn
sesama pasangan anda tuh
hal ni normal sbb sedangkn lidah lagi trgigit, ni kn pula hanya 2 org manusia
bagi akuh kn
gaduh ni leh mematangkan kte
sbb kte ley blaja dr kesilapan
n then lps baik dr gaduh tu hubungan lebih rapat lg
sbb kn
kalo xsyg tuh xsmpat nk gaduh dh mntk break
hahah
kalo dh brcouple ni kn
tbe2 kte xnk plk jgn la diam2 je
gtaw dgn jujur npe xnk
jgn la sesekali curang utk membebaskn diri kte dr si dia
kerana sesungguhnya hidup kita ni bagaikn roda
ada masa kita di atas
ada pula masa yg semua org xske
masa utk kita pula berada di bawah
mse ni la segala prbuatan kte dkt org sblm ni akan trbalas
so bnde2 yg penting adalah:
1)jujur-akuh rase kalo same2 pasangan pn still ade berahsia, akuh sure yg pasangan tuh masih belum prcaya antara 1 sama lain
2)prcaya sma2 pasangan-dlm brcnta bnde paling penting kne prcaya... prcayalah yg pasangan anda itu sebenarnya setia dgn anda..:-)
3)setia-yg ni kalo xde mmg xkn kekal la.. jnis sosial lbey2 tuh jgn harap nk kekal.. melainkan pasangannya betol2 open minded.. jnis yg open minded ni akuh rspect la sbb aku cley wat cmtuh.. hahah, xtually akuh ni kaki jelez gk tp brtempat la.. ape barang jelez buta2 je..
4)ape2 hal pn discuss-ni akuh rase cara paling mujarab la kalo gaduh2.. masalah sng ckit settle n menambah kefahamam..

haa, ckup la prof j merepek smpai stkat ni ye.. hahah
jmpe g dlm next post..

Saturday, August 28, 2010

SelamaT bErbuka kpd semua...:-)

ni xde la pape yg important pn
hahah
sje je nk mengisi masa lapang sementara menunggu utk berbuka dgn cik adik akuh
akuh ni sbenarnye sgt boros
hu2
ssh la sbb smpai hjung2 bln je pokai
kdg2 tuh stengah bulan dh pokai
pnt dh aku usahakn tp cm xbrmakna je
xtually akuh ni mkan sgt bnyk
dr umah g mak akuh ajar mkan bnyk
so prngai tuh trbawa2 la smpai cni
akuh sgan la nk mntk duit kt parent akuh dh
fmly akuh ni bknnye berada
juz sekadar sederhana
ayah aku ni ade sebuah kedai gunting rambut je
heheh
wlaupn die terer gunting rambut, tp ank die ni hampeh
xreti lngsg
1st skali ayah akuh ni kje askar
tp ayah jrg cte kt akuh
mak la slalu cte
diorg hdup susah dlu
xcm kmi skg
semua dh sng
juz blaja je
nk smpai tahap skg ni dh brpuluh tahun diorg brjimat
kalo x mmg xde la hdup akuh cm skg
hu2
aku sdar
dlm ahli keluarga akuh
akuh yg paling boros kot
huhuhu


dh2 jay, feeling plk kt cni kao ye
he2
aku harap raya thn ni aku dipanjangkn umur
moga sempat brjumpa family akuh
mntk ampun dgn diorg
mntk halalkn segalanya
kpd parent akuh
mntk dipanjangkn umur
murah rezeki
selamat berpuasa ye mak dgn ayah...:-)
bangcik syg mak dgn ayah

Thursday, August 26, 2010

RayA hAmpiR tiBa...

salam to semua pembaca blog
heheh 1st sory sbb lme xupdate blog
maklumla akuh ni bz smcm je
mngalahkn datuk2 menteri
haa, ckp psal rya ni
hu2
baju rya akuh xbeli lg la
adeh, agak runsing memikirkannya
sbb elaun pn xmsuk g
sbb tu xley shopg g
heheh
so thn ni akuh nk pkai wrna ape plk ek??
lpe la nk tnye cik adik akuh ni die nk pkai baju rya warna ape
bg sama kaler la seboleh2nya
ha2, br mcm pinang dibelah dua org tua2 ckp
aku xckp pn:-P
sbb akuh ni xmkan pinang
ha2, kelat semacam je
he2, sja ja gtai nk edit gmbar ni
cte bab raya ni kn
akuh teringat raya lps2 ni
nenek akuh sbelah mak ni xla sakit teruk sgt
leh dtg g umah akuh mlm 1st raya
nenek sbelah ayah ok lg, ha2 tough2
tp thn ni xtau la nk ckp
sbb sakitnye mkin truk
nk mandi mkan n berkumuh pn org kne tolg
kalo akuh balik kg leh la tolg mak akuh mandikan die
tp lme dh xtgk nenek ni
rasenye cm raya ni die xleh nk dtg umah akuh je
xtually cmni
tiap2 thn raya, umah aku msti jd tumpuan mlm 1st tuh
mmg meriah sgt sbb semua sedara ade
ha2
sepupu2 akuh yg dduk jauh pn dtg
umah akuh ni leh dikatekn pling riuh rendah la tyme tu
yg pompuan brgosip sma2 diorg
yg laki plk brgosip gk tp cte pasal laki la
ha2, ingat laki xreti brgosip ke
yg kcik2 ni plk main sme2 diorg
kalo ade ank sedara akuh 3 org ni lg la meriah
mcm2 kerenah
hahah
ha, cute2 cm akuh je kn
he2, kecik2 lg sume
diorg ni mmg naughty2 la
tp rapat dgn akuh
biase la pak lang baik
hahah
yg tgh tuh ske main gme kt lptop akuh
yg kerinting tu mkan bnyk mengalahkan akuh
yg boy sorg tuh ske wat lwk
dduk dgn bdk2 ni mmg xlarat nk layan la
ble akuh bukak je lptop sume dduk tpi akuh
nk suh aku bukak movie
pastu tgh tgk tu t msti lapar pnye
aku mls nk msak
wat air je la kt bdk2 nih
hahah
kje puji air yg akuh wat sdp
pndai membodek
ayah diorg yg ajar kot

ok, ckup la stkt hari ni ye
hahah
pnt dh aku membebel
adeh
jmpe g ye dlm update yg seterusnya

Saturday, August 21, 2010

ni family akuh yg akuh sgt syg

famyliku
ni la family yg trcnta.. he2
akuh start dr atas ye
ayah, kak ja, mak, abg, kak ros(wife abg)
ni yg kt bwh tu plk
kakak, adik nina, kak su, mat adib
3 org kanak2 tuh ank2 sedara akuh
ha2, comey2 cm akuh kn

intro of mY liFe

If I had to live without you near me
The days would all be empty
The nights would seem so long
With you I see forever oh, so clearly
I might have been in love before
But it never felt this strong

Our dreams are young and we both know
Theyll take us where we want to go
Hold me now, touch me now
I dont want to live without you.


Nothings gonna change my love for you
You oughta know by now how much I love you
One thing you can be sure of
Ill never ask for more than your love.


Nothings gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
The world may change my whole life through but nothings gonna change my
love for you.

If the road ahead is not so easy
Our love will lead the way for us like a guiding star
Ill be there for you if you should neeed me
You dont have to change a thing
I love you just the way you are.

So come with me and share this view
Ill help you see forever too
Hold me now, touch me now
I dont want to live without you. 







this song is dedicated to my only luv..:-)