Khaki Fhelaiii

Ghua seorang khaki fhelaiii yg hardcore, fhelaiii brsama2 ghua dlm beloggg ni.. kepada yg takut fhelaiii jgn bc.. haha ^.^

Wednesday, December 22, 2010

TargEtt!!

aaarrrgghhhhh..
hehe, jgn trkjut plk ye..
ok xtually aku nih tgh mengidam giler kt keta rc neh
design lawa, laju xyh ckp la.. membuat hatiku gundah gelisah bile teringatnya

aku ade 2 jnis model yg aku brkenan stakat skg neh..
1st ni Kyosho TF5..
video


yg ni diorg dh upgrade.. leh dikatekn semua part la dh jd aluminium n carbon fibre..
kaya btol org yg modified ni..

haaa, fresh from farm neh..
tu 1st keta yg aku minat.. n ade lg i model ni aku minat gk..
soohaii!! Team Associated TC5-R
TC5-R ni lg mhal dr TF5 kt atas tuh.. yg br maybe RM1.2k without remote, motor n electronics..
(keta pro-kit mmg cmni)

tp ghua xkisah la mne2 keta pn, kaloo dpt ghua msti mauu install bnde neh..
yg ni modified brushless motor.. kalo psang ni mmg org ckp keta cm pelesit la nnti..
laju gila..

Monday, December 20, 2010

TranSformerS 3 : Dark Of The Moon

I juz watch the Transformers 3 : Dark Of The Moon trailer..
it looks really interesting but I dun know how the real movie will be like
I thnk it will b interesting juz like the both previous Transformers..

n then there will b some new characters in the movie, which is quite cool..
here is the trailer 4 the movie..
video
ok, so what do u think about dis new tf3?

here are some pic of the new characters and heroin in the movie
Rosie Huntington-Whiteley
this is the new heroin, dat will replace Megan Fox
 Dreadbox

Sentinel Prime-optimus prime's father

Wheeljack

Add caption


this three heavily armed Chevrolet Impala are the Wreckers..
dat's all 4 now..:-)

Wednesday, December 15, 2010

A WisH

I lie on the ground,
and stare into space,
the stars start to move,
into the shape of your face.

I see you there now,
looking down at me,
with that cute little smile,
that I like to see.

You say "close your eyes",
"tell me what you see",
I see only two people,
just you and me.

We're walking the shoreline,
with our feet getting wet,
the horizon turns pink,
as the sun starts to set.

We make love through the night,
on that white sandy shore,
then I hold you while thinking,
I could want nothing more.

Oh I wish I could be,
in that one special place,
as I lie on the ground,
and I stare into space.


Saturday, December 11, 2010

XtiVity2 cutiiiiii!!!

Salam sejahtera, salam 1malaysia
bertemu kita dalam potpet bersama mr jayyyy
cehh, ayat skema xboleh blahh la weyy
haha, tu sja ja nk bg intro..

Sesungguhnya aku dduk umah ni bz.. besa la cuti2 ni sedara-mara knduri
xpn kuar jejalan dgn family.. kn3.. sapa stuju angkat tgn..:-D
semenjak cuti ni juga la, aku nk mengkhatamkn game2 yg ada dlm lptop nih

Skg ni XtiviTy aku banyak tertumpu kpd memancing plk..:-)))
sudah beberapa mlm aku g memancing, n Alhamdulillah dpt bnyk gk ikan besau2
kesian aku dengar mesin bapak aku ni brbunyi 'krekkkkk' tyme tarik ikan tuh
batang joran pulak melentur smpai brbentuk 'U'
tp apakan daya, ikan besar xkn aku nk lepas kottt...... hehe
sambil2 memancing, jmpe member2 lama
tp xsempat nk sembang sgt sbb ikan keja mkan, tgh lapar kot
bila reda ikan makan umpan baru la leh sembang2
mlm ni dh masuk mlm ke-3 aku g memancing
dh smpai umah, perut terasa kosong
menyanyi2 kecil beliau pada mulanya, lama2 makin kuat menandakan ianya perlu diisi
aku pn dgn pantasnya mengambil sepeket Mi Sedapppp mi goreng asli dgn kriuk2
hahaha, tu yg dia tulis.. aku pn xtau apekebende kriuk2 tuh
setelah selesai sepeket mi goreng tuh bersemadi dlm perut, tiba2 aku tr'burpppppp'
tanda kepuasan.. ahaha
 gamba2 ikan aku ade amek gne kamera fon, tp bluetooth laptop aku nih dh menjadi bengong
so xleh la nk transfer masuk laptop..:-(

Aritu aku dgn family ade brkunjung ke Cameron Highland..
tp kali ni suhu kt sne dh xsesejuk sblm ni.. aku pn xtau nape
bakal fmly aku a.k.a awek aku kne tnggal kt perlis..:-P papai dear
rugi jgk sbb xtdo kt Brinchang, tdi kt Ipoh je
jmpe AHMAD ARIFF kt sne.. beliau otw g kuale katenye
aku juz tdo kt hotel Paragon City(nama je hebat, pdahal hotel budget je pn)
ni ade ckit gmbar fmly aku kt Cameron..:-)














gamba2 ni aku amek gne kamera digital.. yg usha2 blog aku ni, kumen2 la ye.. he2, aku bdk baru blajar lg..
adios, t aku story mory lg ye kwn2.. ngntokkk dh ni..
salam

Tuesday, December 7, 2010

annoyed!!

1st thing yg aku nk kta tntg cuti ni juz FUCKKKK!!!!
memerap dlm umah neh
nk kuar jp2 pn ssh, asyik suh wat kja
dh la xbrgaji
aku nk kja xbg, comon la
ingat aku ni bdk drjah 1 ke weyy
dh aku wat kja bnyk komplen plk
bangla construction pn leh naik hangin kalo cmneh
bnyk yg aku xpuas hati neh, xsabaq nk balik penang dh
semak perut dduk umah ni, menyakitkn hati

pg2 kejut suruh jd driver g pasar
dh aku bwk kne komplen plk bwk lajuuu!!!
pdhal aku tgk meter keta tuh br 60km/h.. WTF!!
kalo rasa nk bwk 2-30km/h tu p bwk ats jln sndiri la ye
bwk atas jalan batas pn kne hon org kalo cmtu

ingat aku ni mic buruk ke
hari2 dgr radio buruk brleter
sooo fuck with all dis
had become fed up
no mood in everything
hope time passed quickly

n I can go 2 penang quickly, away from this house

Thursday, December 2, 2010

kisah 2 bEradik..

salammm..............
ha2, setelah sekian lama hari ni baru aku ade idea nk menulis kembali
mood nk tulis kong, bnyk kje lain yg prlu aku settlekn

haa, kt cni aku ade 1 story-mory yg bg aku sgt menggelikan hati
cte die mcm nie
mcm nie la cte die
mcm nie cte die xtually.. hahaha

1/12/2010, aku trdetik hati untuk g check elaun
wlaupn hati rase cm xmasuk je, sbb elaun kte kn slalunye masuk lewat kn
tp oleh sbb kebosanan yg menggila kt umah, maka aku g check gk

setibanya aku kt ATM tuh, ade pak cik neh dh awl g dr aku tgh tnggu turn
then, while pakcik tu tgh gune mesin ATM, tibalah sorg pompuan brsama 2 anak lakinya(kecik2 g)
then bdk2 tu g usha pakcik tu tgh ambik duit..
ni antara dialog bdk2 tu yg dpt aku dgr.. haha

bdk 1 : ibu2, org ni nk kuar duet la
bdk 2 : a'ah la ibu, kte nk tgk die ade bnyk duit x
si ibu : eh, jgn la tgk org pnye duit.. nnti polis tangkap

pak cik tu kuar duit RM1000 kot kalo xsilap aku

bdk 1 : eh2 ibu, baaanyaknyee duet dieeee
bdk 2 : ye la ibu, org kaye die ni eh ibu
bdk 1 : kte dapat duit raye aritu pn bpe keping je duit RM50

si ibu & aku yg berada dkt2 ctu dh keras perut gelak kt bdk2 tu
then, lps kuar duit, pak cik tu masukkan lg kad bank n kuarkn lg duit

bdk 1 : eh2, die kuarkn duit lg?? kaye btol die ni
bdk 2 : ibu2, die ni jutawan la.. banyakkk duet die..
si ibu cuba cover gelak n ckp : alaa wat ape kuar duit bnyk2

then lps pak cik tu blah aku pn masuk la nk check elaun

xsempat aku nk masukkan kad bank lg dh dgr bdk2 tu ckp

bdk 1 : ibu2, org td kaye laa.... skg kte tgk org ni kaye jgk ke x
lps check elaun n happy sbb elaun dh masuk, aku kuarkn RM20
ckup utk isi mnyk mtor
bdk 1 : alaaaa, org ni kuar duit 2 keping je
bdk 2 : ibu2, org ni xkaye laa.. duit raye kte lg bnyk

desis hati kecilku : mahukah kau disangkut di mata kail dan kujadikan umpan ikan jaws......

p/s : semua dialog yg bdk2 tu ckp dilakukan dgn muka penuh selamba..